December 16, 2009

kumbang dan bunga


Gambar2 yang ak letak nie contoh jer...Credit to tuan punya gambar (maap le en. tuan pnya gambar, saya lupa nk save link)....heee....haaaaaaaaaaaa....back to the story....last nite, my sis and I lepak ler kat pantai seagate...on the way nak p seagate tu, lalu depan queensbay mall, along the way nk p tu, byk nyer kumbang mambang dgn bunger2 yng berdating.....ada gak ler family yg bawak anak2 p bersiar2....heee....then, dekat hujung2 sket.....woooops, ada la 1 couple yg sakan berpeluk ( couple la kot, sbb beria benor berpeluk, kalo dah kawen, xkan nk peluk beria plak kot)......


X_X......Ya Allah, apa la yg depa nie sumer buat.....wahai wanita, betapa murahnyer harga diri kamu....sedangkan agama islam menjunjung tinggi darjat wanita, kenapa la kamu meletakkan harga diri kamu di bawah kaki.....he`s not even ur husband, so please la.....u should know ur limit....haizz...i`m not saying that i` m a "decent" girl, i do hv some "evil" part within myself, tapi to go that far....i will never do that....insyaALLAH....


tp lately, byk jer hal2 mcm nie....bg depa, bnda2 nie something common bila couple, masa nie la nak kenal pasangan kita...hahahaha....hello, kalo nak kenal pon, cukup la kenal bnda yang kita patut tau, yg dalam2 tu pas kawin pon boleh tau....yg nie sebelum kawen dah kena pegang sana sini, nanti dah kawen, nak pegang apa lg? haizzz....


tp lagi memalukan yg buatnyer pompuan melayu and the worst is...depa nie sumer bertudung...sopan je kita tgk org bertudung, manis jer....tapi hakikatnyer tak sumer mcm tu....sebabkan org2 mcm depa nie, perempuan bertudung lain pon kena jugak...."alaaaa, pompuan bertudung bukan sumer baik2..."...memang ler, mna de org yg 100% baik...kalo sumer 100% confirmed baik, xder la mcm2 kes....huhuhuhu.....tp masih la org pandang serong dkt pompuan bertudung.....mcm kwn ak cakap ler, tudung sekarang nie bukan jadi perkara wajib, sebab tudung sekarang dah jadi mcm fesyen....org bertudung sbb fesyen...mcm2 fesyen tudung skrg nie....so, fungsi tudung utk tutup aurat dah xde sebenarnya, lebih kepada fesyen....sbbnyer bertudung, tetap jugak pakai ketat, nampak susuk tubuh.....baik yg ramping mahupun kurang ramping....ketat itu harus.....seksi ler katakan.....huuuuu~


biler dah ketat2 nie, lelaki pon tertarik kan....yer la, lelaki kan memang sejak azali suka bnda2 yg cantik, seksi, yg hot.....hahaha.....lelaki ohhh lelaki......nie pon sorg lg....kalo de kesempatan, xpenah nk lepas peluang.....ak xla kata sumer lelaki mcm tu, ada je lelaki yg betul2 baik, tapi mostly lelaki mmg suka amek kesempatan...maap ler kawan2 lelaki ku, ak tau korg  mmg betul2 baek, wpun ak bukan le pndai menilai org, tpi ak tau mna yg baik n mana yg kureng baik....sendiri tau la kan....heeee~


Hmmm, agak2nyer bila la bnda2 nie boleh hilang....makin lama makin teruk.....sapa yg ptt dipersalahkan....*tut*, *tut* atau *tut* (pihak2 yg berkenaan ler)...malas nk sebut...sendiri mau tau la ekk....hehehe....i wish 1 day ak leh pikirkan cara nk atasi masalah nie....nak atasi tu agak susah (x optimis langsung), tapi akan ak pikirkan cara nk reduce masalah nie....huhuhu...insyaALLAH...so, utk msa skrg ak cuma leh berdoa supaya ALLAH sentiasa lindungi ak, tetapkan iman ak and jauhkan ak dari perkara2 mungkar nie....1 je sebenarnyer, kalo kita x mula, takkan jadi sebenarnyer....kalo dorg isi masa "berpegang" dorg dgn aktiviti yg lain, ada gak faedahnyer...aktiviti apa ekk? huuuu......xde ko aktiviti yg sesuai dgn couple, sbb tu la aktiviti "pegang" jadi pilihan dorg...hiks.... 



Nie 1 lg gambar ak amek kat internet(sekali lg en.tuan punya gambar, maap, sya lupa nak save links, btw, thanks for the pix)....ada ke patut dating kat semak....buatnyer ada ular ke...buta jer mati kena patuk...xsempat nak kawen dah mati...ish3.....


hehehe...Ok la, itu je nak share hari nie.....nnt de yg interesting ak nk share, i will update my blog...jaaa~ ^___________________________^

2 comments:

Antzs said...

erk~
xtau nk ckp apa..
coz bila cik semut bace..rasa cm nk tergolek2 gelak jer..keh3..

ada la aktiviti berfaedah tuk org kapel..
1.lawan game
2.g smyg sesama kt msjid..

hahahaha..idea yg agak xbrapa bernas..kih3

violet_ingrid said...

semayang kat masjid? tu kalo yg semayang..kalo yg semayang on/off...hiks...ai no komen uols....