December 27, 2011

Rambling

Salam,

Since mummy keje hari nie & kantin tak bukak, aku terpaksa la berperang dekat dapur within 30 minutes utk masak then terus hantar lunch kat mak. Selalu sangat masak asam tumis, serius, boring giler dah dgn menu tu. So, why not aku try new recipe…google kat internet, then dapat la resepi dari uncle mat gebu..Dalam freezer ada ikan kembung, since tak ada bendi, tak boleh la nak buat gulai, so, why not I use my imagination ( imagination la sangat, padahal amek resepi dari internet)….So, instead of asam tumis, aku buat ikan masak kicap….First attempt and not bad kot….guna je bahan2 yg ada dalam freezer w/out prejudice…Hihihi….Ye la kan, resepi asalnyer kena letak halia, tapi halia takde stock, guna la serai sebagai ganti…hehehhe…And, ini lah output dari 1st attempt aku…..

100_1859

Makan dengan nasi panas, memang best giler….Lauk complement is sayur sawi, tapi memang lupa sungguh nak snap…sibuk menikmati masakan sendirik…Hihihihi….

Malamnyer, bff ajak pg pesta, dia mintak teman tengok konsert zamani…walaupun aku bukan la die hard fans zamani, tapi aku peminat zamani….hehehe….almaklum, die hard fans, dapat spot btol2 depan stage, kira mcm front seat, tapi tak boleh duduk pon, berdiri je la sepanjang konsert tu…..He's still good, still charming walaupun agak kurus….katanyer tengah undergoing treatment…tapi tak mention pulak what kind of treatment….tapi, overall, two thumbs up, thru out 1.5 hours performance, takde plak dia take 5….aku memang tak suka sgt if artis yg nyanyi 1 lagu, pastu take 5. If 10 lagu, take 10 la gamaknyer….

Habis je dia perform, bff aku tarik tangan utk pgi backstage…personally jumpa zamani….Hehe…aku takla excited sgt, tapi kalo ikimonogakari, pengsan kot…hihihi….dapat la snap few pictures dgn zamani…again, he's charming but too bad because he's too skinny….separuh badan aku…hehehe….So, enjoy the pictures

 

100_1896

 

100_1891

 

100_1869

100_1886

 

 

last but not least :p

100_1900

4 comments:

La dOLcE mEa_nAtt said...

beb aku nampak hang dah susut nih...ape rahsianya ??

-kirah- said...

gym + joging ;)

sk_yahaya said...

haha.jumpa zamani tuuu.btw..mmg hg nmpk susut.cayalah.aku gak yang kembang2..haha

sk_yahaya said...

jumpa zamani tuuu...btw,mmg hg nmpk susut.cayalah!aku gak kembang2...haha