June 19, 2009

Masters Part I


As requested from my beloved friend (points to u shaidatul shida), ak diminta utk “mencoret” my view, my thought…hohoho…apa yang ak pkr skrg ekk? BANYAK le…tak tertulis nanti…hehe…tp, takpe la, ak nak share dengan korang 1 good news yang ak baru dapat je last Wednesday. ..balik je pada Jerejak Resort & spa, tak mandi sume, ak terus on my baby lappy (walaupun dah tua, nak panggil baby lappy gak =p)…from bookmark, ak terus pg website MOHE…..excited nak tau keputusan ak apply pembiayaan untuk pengajian masters…..

[**maaf le, nama dan ic terpaksa di hitamkan…maklum la, nama ai kan glamer gitu….ahaks…=p]

Masa ak tengok je perkataan TAHNIAH, bergenang air mata, at least, I don`t have to think about my fees because government yang akan bayar…ALHAMDULILLAH….doa ak siang malam selama nie ALLAH dengar….Doa mak , doa ahli keluarga, doa pensyarah ak and tak lupe jugak doa kawan2 ak selama nie yang banyak bantu ak untuk kejar cita2 ak…. I AM NOTHING WITHOUT YOU GUYS…..

So sekarang nie, yang ak perlu buat, give 90% concentration on my study….10% lagi time untuk bersuka ria…mana ada orang study 100%...at least, kena la ada enjoy jugak…hehehe….InsyaALLAH, ak takkan sia-sia kan peluang yang ada nie….

Btw, awal bulan nie, ak baru je “diinterview” untuk position GA (graduate assistant) teaching scheme, hopefully, ak dapat position nie so that ak leh practice diri ak untuk jadi pensyarah nanti… *wink wink*…6 hours per week kena mengajar undergrad….kalo leh, ak nak ajar C++ programming….walaupun ak nie fail programming, tapi nak ajar jugak, because time ajar tu actually ak leh belajar semula C++…yer la, student computer science kena at least tau 1 programming language….hehehe…walaupun ak nie “agak” tererPHP (statement berlagak….), tapi C++ is a MUST for a computer science students…hehe…tapi, fyi, dlm banyak2 paper teras, antara paper yang ak paling tak suke, paper programming…hahahaha…tak layak dipanggil pelajar computer science….(buat junior yang baru nak masuk, make sure yer korang at least tau what is C++….)hohoho…..

So, insyaALLAH ak akan officially register as a MASTERS student this coming july…aish…kejap je lg….seminggu lebih…adehh…bercampur perasaan…hepi, takut, excited…hehehe….sume blend skali….tp yang ak mintak, hopefully throughout my masters study, ak strong enough untuk hadapi sume cabaran….ak rsa, nightmare student masters nie, time viva je…cmne dorang nak handle questions from the examiner (internal and external)…itu memang nightmare…hehe…tapi yang penting, if u really know ur work, so insyaALLAH, u will be fine…..hehee…btol x shida? (jawab shida, jangan tak jawab….) =D

5 comments:

lavender said...

terharu i...u point kat i...hehe...TAHNIAH!! bt elok2...jgn jd cm aku...sthn aku bt apa ntah aku pon tatau...

violet_ingrid said...

i will...insyaALLAH...and thanks shida...ko senpai ak skrg...walaupun different course...ko tetap senpai ak...=D

::. miZz waWa .:: said...

TAHNIAH!!!

Antzs said...

C++,java..erk..terpaksa buat2 suke..kih3

violet_ingrid said...

hahaha...that`s the word...BUAT2 suka....tmbh2 kalo Mr.**** yg ajar...x boleh blah....