June 27, 2009

Sharing is Caring 2

Sepasang suami isteri yang selalu menghadapi masalah perhubungan tengah berbincang masalah mereka dalam sebuah kereta. Si suami tengah memandu.

Isteri : kita dah berkawin 15 tahun dah,saya rasa saya tak sesuai lagi bersama dengan awak... saya nak mintak cerai dengan awak.....

si suami diam dan terus memandu kereta ...bertambah laju....(70km)

isteri : saya dah tak cintakan awak lagi...sebenarnya saya dah ada teman lelaki....dia akan berkawin dengan saya lepas awak ceraikan saya... saya malas nak cerita panjang lagi..dan saya tak nak awak cuba pujuk saya..saya dah bosan hidup dengan awak....!!

si suami terus memandu dengan penuh perasaan marah...masih diam...

Isteri : bila kita bercerai,saya nak rumah kita...

si suami masih diam ...memandu dengan lebih laju....(80km)

isteri : saya nak anak kita juga...awak bukan boleh pelihara mereka.....

si suami masih diam ..tambah kelajuan (100 km)

isteri : saya nak kereta ini,kredit card dan saving akaun kita

si suami masih diam, membelok kereta ke arah jusco......

isteri : awak ada ingin minta apa2??

suami : tak perlu....saya dah ada apa yang saya perlukan...

isteri : ya kah?? apa yang awak ada..??

si suami menjawab sebelum beliau melanggar dinding konkrit jaya jusco....

suami :saya ada air bag.....awak tak ada..

Pengajaran --> Jangan sesekali mintak cerai dalam kete.....=p

4 comments:

Antzs said...

hahaha.lawak2..tp laki dia jahat..juga

violet_ingrid said...

tue la..ntah2 laki dia tu pon ada skandal...hahahaha.....

lavender said...

kesimpulannya....jgn cr llk pendiam...pendebat boley...hehe

violet_ingrid said...

ayat ko tu miss lavender points back to u laa...tau la si **tut tu kat autumn in my heart, ko jgn lak jadi winter sonata...hahahahaha.....