March 8, 2012

Falling in love with lemon.. motip?

Law Lemon Wisconsin

tuuut…tuuuuttt…. tq to uncle google for the lovely picture ;)

 

Baru sudah tonyoh2 muka dgn lemon then biar 10 minit sambil meng-goggle benda yg takde kaitan dgn research. Ini lah masalahnyer…Cukup 10 minit, basuh muka, then tonyoh lg skali muka dgn garnier cleanser then baru p solat. Pas solat muka rasa fresh and lembut.

2-3 menjak ni pulak mak rajin slice lemon pastu letak dlm tumbler dia buat p keje. Dengan tumbler saya skali ada lemon slice…hihihi…Finally, dpt jugak la minum air kosong perasa lemon…bitter sket, tapi ok la, tak la sampai kena tutup mata, buat muka ntah apa2….Dah lama sebenarnya mak dok suh minum air letak lemon slice, tapi almaklum, orang rajin macam saya nie, mmg susah nak ikut petua yg simple mcm tu. unless mak yang dah prepare, saya ok aje….

Sedang cuba amalkan air + lemon slice and nak tgk efek dia after 1 week. Tapi, perlu jugak nk pg berjoging, lama dah tak pg….Dah la minggu lepas direct pg fastfood, mmg tak igt dunia bila makan. Baru skrg tersedar, oh, saya nie mmg gemuk sebenarnyer…adoi laaa……parah btol….

Will update perubahan selepas mengamalkan 2 petua nie :

1) tonyoh muka dengan lemon utk hasil kulit lembut + cerah

2) minum air + lemon slice utk detoxify and kempis perut? mungkinkah?

 

 

P/s- Mood ikimonogakari sudah kembali. Hampir hilang minat, tapi just rite on time iki keluar dgn new album …hehehe…. lagu yg sgt kena dgn jiwa saya walaupun hakikatnyer, saya tak paham apa pon….

cover

credit to :ikimono-world.com

 

P/s/s – Excited nak pegi kelantan wpun bkn utk vacation, tp pg atas sbb keje, tp apa yg penting ,for the first time, akan naik flight…Almaklum, budak kampung, mmg tak pernah naik flight. T_T

3 comments:

Imran Mohd Zawawi said...

i'm gonna buy that one for sure!! hehe

La dOLcE mEa_nAtt said...

betui ka beb! wahh kalo cmtu best2 aku pun nak try la..at least x de la minum air kosong...weeee ^_^

La dOLcE mEa_nAtt said...

baru beli lemon 1 biji...pakai 2 3 kali terus busuk dlm ice box...ruginyaaaaaaaaaa