October 16, 2011

Advance birthday present ^____^

      diamond-tennis-bracelet+ BIRTHDAY_CAKE

Sempena nak menyambut jubli perak yg  tak beberapa hari lagik, saya dapat hadiah paling mahal…Setakat nie la onion47 …Hihi…Ayah bagi gelang tangan emas….tapi bukan mcm kat atas tu…yg tu siap ada diamond….tak mampu…wuwuwuwu…

Bukan senang nak dapat sesuatu dari dia, so bila peluang dah ada, rugi la kalo lepaskan…Hihihi…Thanks ayah for the bracelet…It looks pretty on my chubby right hand…..Lepas dapat gelang, cuba pujuk dia utk beli rantai…Sekali dia cakap, rantai basikal boleh? choooiiii… onion17

Tapi takpe, jangan tamak, daripada takde pape, baik lah dapat 1…Hihihi….

Masa aku kecil dulu, aku memang rimas sgt nak memakai barang kemas nie. Time raya je aku pakai, lepas raya aku akan londeh segala2nyer…sebab utamanyer mungkin sbb p sekolah mana leh pakai barang kemas, 1 lagi memang tak suka pakai…rasa cam ada sesuatu kat leher & tangan….Hehehe….Tapi, sekarang, bila lalu depan kedai emas, nampak lawa je display items kat display rack tu….Tapi, bila kenangkan harganyer, garu kepala aku….Dah la emas mahal, takde 10k dalam tangan, jgn mimpi la nak beli barang kemas…..Kalau pon takde 10k, ada 5k pon takat dapat gelang & rantai seutas…So, cukuplah beli utk pakai, tak perlu beli banyak2 pastu x pakai…nanti kena bayar zakat….

P/s- Teringat masa noris akad nikah, masa nak batalkan air sembahyang, husband dia bagi gelang, instead of cincin…Menarik….Sudah mula berangan nak mintak gelang jugak dekat si dia :) Weheeeeeeee

3 comments:

La dOLcE mEa_nAtt said...

si dia wohooooowowohooooo

-kirah- said...

si dia yg tidak pasti. Apa yg pasti, cik senah tak tau sapa si dia...hahaha.... :p

skyahaya said...

si dia?aku ketinggalan ka?