October 21, 2011

Si dia~<3

anonymous-rim

Si dia? Heheh, ada beberapa posts yg aku ada mentioned “si dia” & ada yg curious nak tahu. Heeeeee…

Yang pasti dia bukan yg di bawah ini

down_arrow

justin-bieber

Sbb he’s so not my type. Hari2 asyik nak panggil baby, euuuwww….boring laaa….onion44

Dan, yang pasti, yg dibawah nie pon mustahil nak dapat. Walaupun dia sangat my type…..

down_arrow

Bruno Mars

He’s gorgeous,smart and sexy, tapi dia bukan islam. Mesti mak tak bagi nanti…Miahahahahaha

Dan, yang di bawah nie pon, menjadi pilihan, tapi nanti ada masalah bahasa pulak. onion47

down_arrow

100_3612

So, yg mana menjadi pilihan? None of this above. 100 % sangat mustahil. Hehehehe…

Jadi, siapakah gerangan si dia yg di maksudkan. Wallualam. Sebetulnyer, aku pon masih tak tau siapa si dia itu. Sebab jodoh, rezeki, ajal & maut adalah rahsia Allah dekat hamba-Nya. Siapa la aku nak persoalkan rahsia Allah. Hanya Dia yang lebih mengetahui lebih dari orang lain.

Tapi, at this moment, si dia hanyalah “Mr Research” & “Mr Samad”. These 2 “men” are the most “precious” boyfie to me…Hehehehe….onion16

 

 

100_1142

Fyi, this is Mr Samad onion54

 

Mencari si dia yang tidak hensem & tidak terlalu kaya. Sebab kalau hensem, orang akan kata, suami hensem, bini biasa je. Kesian, jadi modal orang nak mengata. Dan, kalau dapat yang terlalu kaya, nanti aku terpaksa jadi high maintenance dan kaya tu salah 1 dugaan Allah utk kita.  Biarlah sederhana sahaja.

Pendek kata, mencari yg macam di bawah ini

down_arrow

lelaki-soleh-300x200

Si dia

Just 1 word to describe him

“SEDERHANA”

Sederhana dari segala sudut.

Tak mencari yg soleh, tapi mencari yg sentiasa dekat dengan Allah.

Tak mencari yg alim, tapi mencari yg tidak lupa solat.

Tak mencari yang menang hafazan, tapi mencari yang boleh bertadarus dengan aku di kala subuh

Tak mencari yang berpangkat, tapi mencari yang boleh menjadi ketua keluarga yang baik

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

mrrite

P/s- Pandai tak aku cover? Hahahahahha…..Bila tiba masa yg sesuai, akan diberitahu. Takpun, menjemput terus, lagi best kan :p Lariiikkk…..

2 comments:

La dOLcE mEa_nAtt said...

ehem2 kali ke 800 ahhhah

sk_yahaya said...

hahahaha..samad gak kacak!